Naruto Ryuu Gakure Forum
Administrator
Macro jest to skrót klawiszowy do którego można przypisać daną komende. Np. zamiast klikac myszką w opcje "Bunshin no Jutsu" czy "Attack" klikamy w literke na klawiaturze której przypisaliśmy daną komende. A więc jak ustawiać macro?
Ustawianie Macro: Krok po Kroku
W Menu File wybieramy Options and Messages...
W oknie ktore nam sie pojawi wybieramy z menu Client opcje Macros
Nastepnie pojawi nam sie nowe okienko z Macros, klikamy na przycisk New Macro
(Jezeli chcemy zmienic instniejace macro podwojnie klikamy na ktores z listy)
Uzupelniamy okienko, w Key wpisujemy klawisz, w Command komende (np.Attack, Bunshin-No-Jutsu lub -GuildOOC-) zaznaczamy ptaszkiem ALT i naciskamy na OK! nastepnie znowu na OK w poprzednim okienku
Macro jest juz ustawione, jezeli chcecie go uzywac macie 2 mozliwosci:
albo naciskac klawisz ktory ustawiliscie jako macro jak i również alt na waszej klawiaturze
lub wcisnac przycisk ALT na samym dole w pasku stanu, po wcisnieciu go juz niemusiscie naciskac ALTa przy uzywaniu macro (jezli w okienku textowym na dole po prawej stronie nie jest napisane .alt to to usuncie to co jest napisane i ponownie wylaczcie i wlacznie przycisk ALT ~pasek stanu [nie alt na klawiaturze]!
Genin
mam pytanie czy np. ustawie sobie macro na kage bunshin pojade do sklepu a na macro postawie jakis pieniadz żeby robił bunshiny jak ja będe w sklepie czy to jest zabronione?
Administrator
tak to sie nazwya AFK Training, czy Eezing, tzn trenowanie gdy nie jesteś na kompie ;P nie jest to legalne, a tak na marginesie to najlepszy do tego jest jakiś sztuciec ;P
lub program tak ispecjalny który trenuje za ciebie ale niepodam linka skoro to nielegalne, a i czase mten program sie zawiesza
Genin
chodzi ci o program typu auto clicker? mam taki ale nie bede używał.
Academy Student
Macro mi się pszydaje jak nie chce klikać tylko naciskać na pszycisk
Genin
fajny poradnik.
już go pokazałes na narutoforum
Genin
noo a mnie zbanowali na nwotsie za AFK trening ale mam juz nauczke nie bede tego robił w shinobi RPG
Genin
Ale nie napisałeś ze nie trzeba tego alt zaznaczać (nic nie trzeba zaznaczać) i wtedy wciskając same klawisze (bez alta na klawiaturze jak i bez tego w byondzie) będą ci macra działać (przydaje się w grach które nie mają tego alta do "wciskania" w layoucie). Nie wiem czy o Repeat nie napisałeś specjalnie więc nie będzie się wypowiadał ;P