Naruto Ryuu Gakure Forum
Administrator
Macro jest to skrót klawiszowy do którego mo¿na przypisaæ dan± komende. Np. zamiast klikac myszk± w opcje "Bunshin no Jutsu" czy "Attack" klikamy w literke na klawiaturze której przypisali¶my dan± komende. A wiêc jak ustawiaæ macro?
Ustawianie Macro: Krok po Kroku
W Menu File wybieramy Options and Messages...
W oknie ktore nam sie pojawi wybieramy z menu Client opcje Macros
Nastepnie pojawi nam sie nowe okienko z Macros, klikamy na przycisk New Macro
(Jezeli chcemy zmienic instniejace macro podwojnie klikamy na ktores z listy)
Uzupelniamy okienko, w Key wpisujemy klawisz, w Command komende (np.Attack, Bunshin-No-Jutsu lub -GuildOOC-) zaznaczamy ptaszkiem ALT i naciskamy na OK! nastepnie znowu na OK w poprzednim okienku
Macro jest juz ustawione, jezeli chcecie go uzywac macie 2 mozliwosci:
albo naciskac klawisz ktory ustawiliscie jako macro jak i równie¿ alt na waszej klawiaturze
lub wcisnac przycisk ALT na samym dole w pasku stanu, po wcisnieciu go juz niemusiscie naciskac ALTa przy uzywaniu macro (jezli w okienku textowym na dole po prawej stronie nie jest napisane .alt to to usuncie to co jest napisane i ponownie wylaczcie i wlacznie przycisk ALT ~pasek stanu [nie alt na klawiaturze]!
Genin
mam pytanie czy np. ustawie sobie macro na kage bunshin pojade do sklepu a na macro postawie jakis pieniadz ¿eby robi³ bunshiny jak ja bêde w sklepie czy to jest zabronione?
Administrator
tak to sie nazwya AFK Training, czy Eezing, tzn trenowanie gdy nie jeste¶ na kompie ;P nie jest to legalne, a tak na marginesie to najlepszy do tego jest jaki¶ sztuciec ;P
lub program tak ispecjalny który trenuje za ciebie ale niepodam linka skoro to nielegalne, a i czase mten program sie zawiesza
Genin
chodzi ci o program typu auto clicker? mam taki ale nie bede u¿ywa³.
Academy Student
Macro mi siê pszydaje jak nie chce klikaæ tylko naciskaæ na pszycisk
Genin
fajny poradnik.
ju¿ go pokaza³es na narutoforum
Genin
noo a mnie zbanowali na nwotsie za AFK trening ale mam juz nauczke nie bede tego robi³ w shinobi RPG
Genin
Ale nie napisa³e¶ ze nie trzeba tego alt zaznaczaæ (nic nie trzeba zaznaczaæ) i wtedy wciskaj±c same klawisze (bez alta na klawiaturze jak i bez tego w byondzie) bêd± ci macra dzia³aæ (przydaje siê w grach które nie maj± tego alta do "wciskania" w layoucie). Nie wiem czy o Repeat nie napisa³e¶ specjalnie wiêc nie bêdzie siê wypowiada³ ;P