Naruto Ryuu Gakure Forum
Academy Student
Co jest silniejsze Chidori czy Rasengan wedg³um mnie Rasengan
Genin
A mo¿e by¶ tak dok³adnie napisa³ dlaczego tak uwa¿asz??... Nie mam zamiaru siê produkowaæ gdy za³o¿yciel tematu po prostu sobie napisa³ co¶ w stylu "Lubiê to a dlaczego to sam siê domy¶l"
Academy Student
rasengan lubie bo jest silny g³ugo sie utrzymujei 4 hokage go wymyslil i robi dziury bardzo duze!
Tadziu wrote:
A mo¿e by¶ tak dok³adnie napisa³ dlaczego tak uwa¿asz??... Nie mam zamiaru siê produkowaæ gdy za³o¿yciel tematu po prostu sobie napisa³ co¶ w stylu "Lubiê to a dlaczego to sam siê domy¶l"
zachowa³e¶ siê jak smakosz tylko smakosz tematu xD
Last edited by Andromed (2008-09-09 21:31:58)
Academy Student
Rasengan daje mocne obra¿enia ale z Odama to jusz hoho
Akatsuki - Moderator
Rasengan jest silniejszy, z tego co wiem to jest to chyba technika rang S, a chidori A (o ile siê nie myle)
Wiec to mówi samo za siebie..
Genin
Có¿ wed³ug mnie to jak± rangê nadali mu w ¶wiecie Naruto nie ma wiêkszego znaczenia bo to jest tylko po to ¿eby widz zrozumia³ ¿e to jutsu jest wa¿ne itd.
Osobi¶cie bardziej mi siê podoba Rasengan ale uwa¿am ¿e Chidori to gro¼niejsze jutsu. Dlaczego? Przyczyna jest prosta... Chidori to 1 hit kill a Rasengan niekoniecznie..
Fakt Rasengan nie wymaga seali a Chidori tak jednak przy obu jutsu trzeba do przeciwnika podej¶æ i tak¿e tutaj Chidori ma przewagê poniewa¿ daje znaczne przyspieszenie (no ale nikt bez Sharingana nie mo¿e tego jutsu u¿ywaæ)
Odama to jak dla mnie inna technika wiêc nie bêdê siê tu na ten temat rozpisywa³.
A co do "robi wiêksze dziury"... Tak naprawdê to Sasuke zrobi³ wiêksz± bo ta wyrwa z ty³u kot³a to by³ efekt wirowania wody(sta³o siê to samo co z balonami jak Naruto trenowa³)
I na koniec Chidori znaczniej efektowniej wygl±da.
Ale to wszystko nie zmienia faktu ¿e Rasengan i tak mi siê bardziej podoba.
Academy Student
ale w cz³owiek sk³ada siê z wiêkszo¶ci z wody a i tak zale¿y to od ilo¶ci w³o¿onej chakry np 1k rasengan 2k chidori w ygra chidori 5k rasengan a chidori 4999 wygra rasengan proste ;P
Akatsuki - Moderator
W prawdziwym Naruto nie ma tak jak w Ryuu gakure xX'
Nie wk³ada siê ilo¶ci chakry ...
Rzeczywi¶cie chidori jest efektywniejsze...i bardziej spektakularne, ale rasengan jest silniejszy, nie mówiê ju¿ o tym ¿e rasengan do koñca nie by³ dopracowan± technik± dopóki nie pojawi³ siê Naruto.
A co do tego ¿e Chidori , 1 hit kill, a rasengan nei koniecznie, nie zgodzi³ bym siê
Co prawda to Chidori przebija na wylot, ¿aden medyk tego nie uleczy...ale rasengan odrzuca z ogromn± si³±, w sumie to mo¿na to uleczyæ (patrz. Kabuto) ale on jest lepszym medykiem ni¿ Tsunade nawet...mo¿liwe ¿e chidori te¿ by by³ w stanie zablokowaæ..
Academy Student
wk³ada sie jak nie w³ozy wogule chakry...
Genin
wed³ug mnie rasengan lepszy bo tylko niektóre osoby mog± sie go nauczyc a chidori kazdy ale chidori wed³ug mnie o wiele fajniej wygl±da
Genin
lol Oskar chidori nei mo¿e sie ka¿dy nauczyc mog± sie nauczyc tylko osoby z typem chakry raiton
moim zdaniem chidori jest silniejsze (rakiri)
kto wygra³ walke Naruto vs Sasuke? w pierwszej seri co? sasuke zmienil sie w cs2 a naruto w kyuubiego ogon 1??? sasuke. bo zrobi³ chidori naruto zrobil kyuubi rasengam i przegra³
@Down
¿al!! andromed ¿al mi ciebie oco ci znowu chodzi
Last edited by Barto (2008-09-11 12:52:43)
Academy Student
ale sasuke odzyska³ si³y 0 zmêczenia a naruto mia³ z 95% zmêczenia...
Administrator
Barto wrote:
lol Oskar chidori nei mo¿e sie ka¿dy nauczyc mog± sie nauczyc tylko osoby z typem chakry raiton
moim zdaniem chidori jest silniejsze (rakiri)
kto wygra³ walke Naruto vs Sasuke? w pierwszej seri co? sasuke zmienil sie w cs2 a naruto w kyuubiego ogon 1??? sasuke. bo zrobi³ chidori naruto zrobil kyuubi rasengam i przegra³
@Down
¿al!! andromed ¿al mi ciebie oco ci znowu chodzi
ka¿da osoba ma w sobie minimalne porcje chakry kazdego elementu, glownie jeden element jest najmocniejszy, drugi slaby a inne wiele slabesze, jednakze wydaje mi sie ze glownym i pierwszym elementem sasuke jest katon zas dzieki treningom z kakashim opanowal on tez Raiton na wysokim poziomie w zaledwie kilka dni (to pewnie przez jego sharingan, ale to nie znaczy ze tylko osoby z sharinganem moga sie nauczyc chidori - ktos tak napisal wyzej)nawet zwykly Rasengan to jednak troche gro¼niejsze Jutsu niz chidori, Kabuto mia³ zdolno¶æ do samoleczenia, gdyby dosta³ z chidori te¿ by sie uleczy³, jednak przede wszystkim moc zalezy to od osob uzywajacych rasengana/chidori, jednakze jest jeszcze jeden powod dla ktorego rasengan jest lepszym jutsu, mozna go ulepszyc dodajac do niego chakre danej natury zas chidori ma juz w sobie te chakre (max. poziom mocy), ponoc istnieje jeszcze manipulacja ciemnoscia i swiatlem (patrz chidori sasuke w cs2) ale to inna kwestia
i Andromed skoncz z idiotycznymi postami
Genin
Ja nie napisa³em ¿e tylko kto¶ z Sharinganem jest siê w stanie go nauczyæ, chodzi³o mi o to ¿e tylko osoba z Sharinganem jest go wstanie efektownie u¿yæ.
A na potwierdzenie tych s³ów cytat Minato z "Kakashi Gaiden"
"Po co ci takie potê¿ne jutsu je¶li nie bêdziesz wstanie nikogo nim trafiæ" (czy jako¶ tako¶ ;P)
A jak ju¿ powiedzia³e¶ ¿e Rasengan mo¿na ulepszyæ dodaj±c do niego naturê chakry to tak samo Chidori mo¿na ulepszyæ zmieniaj±c formê (Patrz: Elektryczny miecz Sasucza oraz Chidori Nagashi) (Chocia¿ jak dla mnie to s± ju¿ inne jutsu wiêc o nich nie pisa³em)
Academy Student
barto wracam do ciebie ale jak by naruto trafil w sasuke uuuuuu bo on umial sie uleczyc a sasuke by sie nie uleczyl i mial farta czy tam przez shaaringan trafil